Περισπασμός η ελεημοσύνη στους συνταξιούχους

Για άλλη μια φορά τα μελάνια και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά για να σχολιάσουν το αν έπρεπε να δοθεί ή όχι το οικονομικό βοήθημα στους συνταξιούχους.

Αναρωτιέμαι αν αυτό δεν ήταν ακόμη ένας περισπασμός από την ουσιαστική πραγματικότητα που συνοψίζεται στην εξής φράση : Η πολιτική που ακολουθείται είναι η ίδια ανεξάρτητα ποιός φαίνεται μπροστά.

Η κίνηση του τωρινού μπροστάρη που ονομάζεται Σύριζα φαντάζει αριστοτεχνική : Διχάζει τον κόσμο για πολλοστή φορά και τον παγιδεύει στην επιλογή πλευράς παρόλο που είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια αν πεις όχι θεωρείσαι ανάλγητος μνημονιακός, από την άλλη αν πεις ναι είσαι επικίνδυνος τζογαδόρος του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα η ελεημοσύνη έχει την ιδιότητα του ψηφοθηρικού δολώματος που απευθύνεται στο σημαντικό ποσοστό των νεοελλήνων με παλαιοντολογική πολιτική συνείδηση.

Μια σειρά από πολιτικές απολύτως αναγκαίες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της κοινωνικής διάλυσης, της φοροδιαφυγής και του συμμαζέματος της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ουτοπία η ελπίδα οτι θα τις εφαρμόσει κάποτε το σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι…

Evolution Path

0 comments

Leave a Reply