Να είσαι ο πατέρας αυτός στην εθνική οδό

Να είσαι ο πατέρας αυτός. Να έχεις σταματήσει για τουαλέτα στο δρόμο και στο επόμενο λεπτό να αντικρύζεις τη ζωή σου όλη να γκρεμίζεται. Η θλίψη και η οργή όλου του κόσμου δε φτάνει για να εκφράσει τι θα ένιωσε ο άτυχος αυτός συνάνθρωπος.

Συνεχίζουμε να διάγουμε βίο αδιάφορο, περιχαρή, κενόδοξο και φαντασμένο την ώρα που γύρω μας αυξάνονται τα συντρίμια. Και δεν πρόκειται μόνο για τα άτυχα θύματα του Νεοελληναρά οδηγού (1.600 νεκροί και 20.000 τραυματίες σε τροχαία κάθε χρόνο). Πρόκειται για τα έμμεσα θύματα από την απραξία μας και την αδικοπραξία μας.

Υπάρχουν αυτά μην απορείτε. Το ότι κανείς μας δεν κουνά το δαχτυλάκι του π.χ. για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, συντελεί στη διαιώνισή της και άρα στην απώλεια ζωών λόγω έλλειψης προσωπικού, οργάνωσης, υλικών. Κάποια στιγμή και ο δικός μας άνθρωπος μπορεί να πέσει θύμα.

Άλλο παράδειγμα : Το ότι κανείς δε νοιάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος συντελεί στο να δηλητηριάζονται όλο και περισσότερο οι φυσικοί πόροι που μας τρέφουν (νερό, θάλασσα, καλλιέργειες) με χημικά. Ο καρκίνος θερίζει, όλοι παθαίνουν σοκ στην εμφάνισή του και κατά τ’ άλλα πέρα βρέχει.

Άλλο παράδειγμα : Η φτωχοποίηση του πληθυσμού οδηγεί σε αύξηση της θνησιμότητας του πληθυσμού. Ναι ή όχι? Τα πράγματα είναι απλά.

Η υποκριτική εκ των υστέρων δήλωση σοκ και συμπόνοιας στο διηνεκές διαιωνίζει το σαράκι. Αποτολμήστε μικρές εξόδους από τη συμβατική, αμέριμνη, αυτιστική, (ποσταρισμένη βεβαίως) “ευτυχία” σας, ώστε να συντονιστείτε κάπου κάπου με την κοινωνία. Συναινθανθείτε την οργή του πατέρα για την αδικοχαμένη γυναίκα και το παιδάκι τους και μετατρέψτε την οργή σας σε ενέργεια αλλαγής προς το καλύτερο της οδηγικής σας συμπεριφοράς. Συναισθανθείτε τον πόνο των συνανθρώπων σας και μετατρέψτε τη θλίψη σε ενέργεια δραστηριοποίησης για το κοινό ώφελος.

Evolution Path

Ποιος φταίει για το τροχαίο με την Porsche;

 

0 comments

Leave a Reply