Επενδύσεις και αρχαία

Η λέξη-καραμέλα που λέγεται “επενδύσεις” διαμέσου βαριάς παραπληροφόρησης έχει επηρεάσει τον κοσμάκη να πιστεύει ότι πάει να χαθεί μεγάλη ευκαιρία επένδυσης στο Ελληνικό. Τη στιγμή που τις τελευταίες δεκαετίες η εγχώρια παραγωγική βάση έχει συρρικνωθεί σε όλους τους τομείς και κανείς δεν το αναδεικνύει, η πιθανότητα ακύρωσης της κατασκευής ενός εμπορικού πάρκου για υψηλού budget τουρισμό προβάλλεται από τους πορωμένους ως μέγιστη ζημία. Δεν υπάρχουν αρκετά καταναλωτικά κέντρα προφανώς και πρέπει να έχουμε κι άλλα κι άλλα κι άλλα..

“Παίρνω αξία από το τί έχω και όσα περισσότερα έχω τόσο καλύτερα νιώθω.”

Επίσης μην ξεχνάμε και τις πολλές θέσεις εργασίας των 300 ευρώ μηνιαίως που θα χαθούν σωστά?

Ένα θέμα ακόμη είναι αν σκέφτηκαν όλοι αυτοί που πιπιλάνε καραμέλες ότι τα αρχαία μνημεία της χώρας αποτελούν βασικό πόλο έλξης τουρισμού? Και τι βρέθηκε στο Ελληνικό? Αρχαία μήπως?

Η πολιτιστική κληρονομιά προφανώς είναι υποδυέστερο μπρος στο συμπαντικής θα έλεγα βαρύτητας ζήτημα των επενδύσεων από ιδιώτες.

 

Παρατίθεται και ένας σύνδεσμος με άρθρο της Καθημερινής από το 2003 που αναδεικνύει τα αρχαία που βρέθηκαν στο Ελληνικό. Η διαφορά με το παρόν (βλέπε δεύτερο σύνδεσμο της Καθημερινής και πάλι) είναι λυπηρή. Τώρα τα αρχαία είναι παρακατιανά και “προσπάθεια ακύρωσης της επένδυσης”.

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Ελληνικού

Το υπ. Πολιτισμού «ανακάλυψε» αρχαία στο Ελληνικό

0 comments

Leave a Reply